Dundyner

HVOR VARM DUNDYNE TRENGER JEG?

Mange synes det er vanskelig å velge dundyner. Noen er frosne, andre er varme. Den dynen som passer for noen, passer ikke alltid for andre. De fleste trenger to, mens noen, særlig eldre, har behov for tre dyner. Noen få trenger fire ulike dyner i løpet av året.

VI SKAL HER PRØVE Å HJELPE DEG LITT PÅ VEG.

En dynes varmeevne er et resultat av dunkvalitet og tykkelse / konstruksjon. Den aller varmeste dynen er derfor ekstra tykk i beste dunkvalitet.

RUTESYDD ELLER KANALSYDD?

Kanalsydde dyner har vært vanlig i ”alle” år, og ikke få av oss har opplevd at når dynen begynner å bli noen år, så forflytter dunen seg nedover mot føttene, og det blir kaldt på overkroppen. Med rutesydde dyner har du alltid dunen jevnt fordelt ut over hele dynen.

TYKKELSE.

I en dyne med mange sømmer er det plass til mindre dun enn i en med få sømmer. (Se forskjellen på bildene av sommerdynene og vinterdynene). Man kan også ha høye eller lave mellomvegger (og evt. yttervegger) for å variere dynens tykkelse.

DUNKVALITETER

Det er luften i dundyner som er det egentlige isolasjonsmateriale. Derfor tester man dunens evne til å oppta og holde på luft. Denne evnen kalles bæreevne.

Kvalitetsskalaen er:

Lavest bæreevne
2 – 4
4 – 6
6 – 8
8 – 10
10 – 12
12 – 14
Ikke målbar

Vi har klassifisert våre dundyner fra sommersval til vinter ekstrem.

Vil du vite mer om dundyner? Kontakt oss HER