Høy bæreevne gir fluffy dyner


Velger du en dundyne får du et isolasjonsmateriale som er naturlig og miljøvennlig. Dun reflekterer varme og absorberer og videretransporterer fuktigheten du avgir i løpet av natten. Hvor godt dynen isolerer avgjøres av dunets bæreevne, som er dunets evne til å fylle dynen og holde på luft som kroppen din varmer opp i løpet av natten.

Det er med andre ord luften i dynen som er det egentlige isolasjonsmaterialet. Jo høyere dunandel som er i dynen og størrelse på dunet, jo bedre bæreevne får den.

Bæreevnen beregnes ut fra en måleskala fra 2 – «ikke målbar».  Sommerdynene våre Indian og Tropic, helårsdynene Breeze, Spring, Temper og Nordic samt  vinterdynen Arctic har alle høy bæreevne. Bæreevnen vil også være avgjørende for hvor lang levetid dynen har. Når man skal gjøre en vurdering før man går til innkjøp av en dundyne bør man derfor ta i betraktning at høy bæreevne gir bedre kvalitet og lengre levetid.

Fjær er tyngre enn dun og isolerer dårligere.  Når dynen har lav bæreevne og lav dunandel blir dynen tung. Dyner med høy bæreevne gir lettere dyner og fremstår som mer «fluffy» og voluminøse. Jo mer dun dynen har, jo bedre isolasjon får du.